Vill vara singel.

Förhållanden.

(Utgår från en tjejs perspektiv efter som jag är tjej och blir lättare att sätta mig in i en sån situation)

 

I ett förhållande älskar man varandra, man har kul med varandra på ett annat sätt en med sina kompisar, man känner väl till varandras brister, man respekterar varandra och man gör så mycket man bara kan för att det ska vara bra, för att båda ska vara lyckliga ihop.

 

 

I detta inlägg ska jag skriva om det som kan göra att ett förhållande blir trassligt eller jobbigt att vara i.

*När är det otrohet?

* Att bli sårad i ett förhållande.

*Skillnaden på att vara arg/sur och vara besviken.

* Typiska problem och varför jag tror de existerar.

* Hur jag vill att det ska vara.

 

När man är singel är man 1 person och när man är i ett förhållande är man 2 personer.

Många säger till varandra ''Du är min andra halva'', men så är det inte tycker jag. Vi är alla enskilda personer som reagerar på saker på olika sett och är känsliga på olika sett. I ett förhållande är man väldigt sårbar, den personen du älskar mest och kan få dig att vara uppe bland målen av lycka men är också den person som kan kasta dig tillbaka på marken och krossa dig totalt.

 

 

''Dålig stil av honom/henne, så skulle jag aldrig göra.''

Så säger många i början när man är nykär ''Så skulle jag aldrig göra''. Men sen när den ''nykära känslan'' går över händer det lätt att man börjar ta varandra för givet. Man hör inte av sig lika mycket som man gjorde i början då man smsade med varandra hela tiden, skickade massa gulliga sms till varandra som man kunde läsa på morgonen när man vaknade upp, man åker till varandra i början hela tiden och man kunde inte få nog av varandra! Sedan går det där över, inte helt förstås men det är inte som i början när man är nykär och gör allt för att ses och visa hur mycket man tycker om den andra.

 

Detta med att inte höra av sig är något jag stör mig på mest.

Hur svårt kan det vara att skicka ett litet sms som visar att han/hon saknar den andre under en hel dag?

Visst man kan ha mycket att göra, men du går väl på toa en gång under dagen iallafall då du kan få tid att skriva ''har mycket att göra, skriver ikväll/när jag kommer hem.''

Men det verkar som det är väldigt svårt? Är man istället den personen som alltid får skriva först, ja då börjar man känna sig jobbig tillslut när man inte får svar eller sena svar. Precis som att han man skickar till tycker att man är jobbig och skiter i det och tar det sen för han är ändå så van vid att aldrig behöva skriva först för att han vet att hans tjej kommer höra av sig i vilket fall.

 

 

Sen när man börjar bli trött på att aldrig få svar och känna sig bortvald så börjar man tänka ''VARFÖR?''

 

Anledningar till att han inte hör av sig.

Tex: Skriver han med en annan tjej? Ifall, vem är hon? Hur började de prata? Var det han som började? Varför de? Är hon sötare än mig? Ja de borde hon va.. Tänk om han dissar mig för henne?'' Dessa tankar leder till osäkerhet, vissa säger att det betyder att man inte litar på sin partner, nej det kanske inte alltid är lätt när det finns faktorer som skulle kunna locka honom att göra något som skulle få förhållandet förstört, exempelvis en annan tjej. Men tar man upp det med honom istället och han säger att det är lugnt så kan man lita på det, men för stunden. Sen är det samma veva igen, han gör inte av sig. Varför? Man ber om att få kolla hans mobil bara för att, men nej det får man inte. VARFÖR? Vad döljer du? Då kommer svaret ''Inget, vad ska du kolla?'' och ett irriterat uttryck och tonfall.

 
 

Vad ska man göra då?

Jag tycker man ska vara helt ärlig. Låt henne kolla då, har han inget att dölja? Vad är då problemet? Sen kan hon ändå inte veta säkert, han kan lika gärna raderat konversationer han haft innan han åkte till henne. Men då handlar det om tillit. Om han låter henne se hans mobil och det inte finns nåt hon blir ledsen för så då ska hon lita på det, men det är svårt när man älskar någon och vill vara den enda för honom.

Otrohet då? Vad är det enligt mig?

* Radera sms, bilder eller konversationer som man inte vill att den andra ska se.

*Ljuger om saker som den andra inte ska få reda på.

* Skicka ''naken bilder'' eller ta emot.

* (Dirtytalk eller mer ''speciella'' konversationer)

*Det vanliga som kyssar, sex, strul osv osv.

 

 

 

 

 

Vi tjejer har lätt för att inte säga vad problemet är utan skicka signaler. Varför gör vi det?

Jag tror det är för att vi önskar att ni ska se det själva (en känsla av att ni bryr er utan att vi ska behöva säga till) Låter kanske udda men det är mer likt ett bekräftelsebehov man har och som vi vill att våra killar ska ''tillgodose'' utan att vi ska säga till. Bilden är ett bra exempel.

 

 

 

 

- Är du arg eller sur, vad är det?

- Inget.

Nej jag är inte arg, jag är besviken. Att vara besviken är en känsla när man blir en blandning av att vara ledsen och frustrerad för att något inte var så bra, blev som förväntat eller att något man hoppats på inte hände tex. Arg är en känsla när man får en starkare känsla av frustration än när man blir besviken då man blir mer ledsen, svårt att förklara men hoppas ni förstår.

 

 

Jag vill att man ska kunna känna att man är den enda för honom, att man ska inte behöva se saker i hans mobil eller dator som får en att undra om man är det. Då är tankarna igång. Kärlek ska vara från båda och fullt ut inte bara de stunder då det passar den ena personen. Vill du inte bara ha honom/henne. Då vill du inte vara i ett förhållande, då vill du vara singel.

 

 

 -LouiseNyström-